?>
Home / Hobby / Zöld erkély projekt: kertészkedési kisokos kezdőknek

Zöld erkély projekt: kertészkedési kisokos kezdőknek

Hogyan használd a kerti szerszámokat? A kézi ásóra a föld mozgatásához lesz szükséged, főleg ha nem

Hogyan használd a kerti szerszámokat?

A kézi ásóra a föld mozgatásához lesz szükséged, főleg ha nem szeretnéd összekoszolni a kezed. Az ültetőfa segítségével egyszerűen vájhatsz azonos méretű és mélységű lyukakat a földbe.

A metszőollóval az elszáradt leveleket tudod eltávolítani, valamint szüreteléshez is használhatod. A rendszeres öntözéshez kiválaszthatod a neked legjobban tetsző öntözőkannát, ami akár a vadi új erkélyed ékköve is lehet. A kertészkesztyűk közül mindenképp strapabíró darabot válassz, de ne legyen túl vastag, különben nem tudsz majd könnyen manőverezni a vékony ágak között. Az ültetés után fontos a rendszeres gondoskodás. Szerezz be ehhez egy kézi gereblyét, amivel néhány hetente lazítsd fel a földet a növények alatt a megfelelő levegőztetés miatt.

Mennyi fényre lesz szüksége a növényeknek?

A növényeidnek természetesen szüksége lesz napfényre, nem is kevésre!

A legjobb, ha a kiskerted délkeleti, déli vagy délnyugati irányba néz, de a lényeg, hogy elég napfény érje.

Mennyi vízre lesz szüksége a növényeknek?

A növények vízszükséglete eltérő. A képen egy cseppel jelöltük azokat, melyeket hetente egyszer, két cseppel pedig amiket többször kell locsolnod.

A legkönnyebben úgy győződhetsz meg arról, hogy a virágföld elég nedves-e, hogy egyszerűen beledugod az ujjad. Az első adag víz után a földnek melegnek és viszonylag száraznak kell lennie. A második után a föld felül még száraz, de lejjebb már nyirkos, nedves. A harmadik öntözést követően a föld pedig már kellően nedves, de figyelj ne legyen csurom víz. Használj öntözőkannát vagy egy sima üveget!

Mikor kezdd az ültetést?

Az összes növény ültetésre kész, amikor az utolsó tavaszi fagyon is túl vagyunk. A növények nem szeretik a hideget. Ha ezt nem tudod kivárni, vágj bele az ültetésbe bent, majd ha melegebbre fordult az idő, ültesd ki a növényeid az erkélyre. Mindig olvasd el figyelmesen a magok/hagymák csomagolására írt instrukciókat.

Sok szerencsét kívánunk!

shopalike.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .