Home / Érdekességek / Visszavonul a legsikeresebb magyar női aerobicos

Visszavonul a legsikeresebb magyar női aerobicos

Huszonkét év után visszavonult Hegyi Dóra, a legeredményesebb magyar női aerobikos, de nem szakad el a sportágtól.

„A Nemzetközi Torna Szövetségben én képviselem az aerobikos versenyzők, valamint a szakág érdekeit, emellett debreceni egyesületemnél edzősködöm, továbbá versenydresszeket tervezek, díszítek” – nyilatkozta a 26 éves Hegyi Dóra a magyar szövetségnek.

Az idei világjátékokon párosban ezüstérmes versenyző szerint – aki négyévesen kezdett el sportolni, és fiatalon váltott szertornáról aerobikra – az elmúlt 22 évben a sport olyan emberré változtatta, amilyen lenni szeretett volna.

hegyidóra

 „Tipikusan az a versenyző vagyok, aki nem volt szuper tehetséges, olyan, aki erre a sportágra született. Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy ide eljussak, úgyhogy nekem nagyon fontos volt, hogy ezzel példát is mutassak a feltörekvő generációnak. Nem csak az őstehetségek tudnak oda eljutni, ahova mondjuk én. A hétvégi Magyar Kupa-döntőn léptem utoljára színpadra, elég tudatosan készültem a visszavonulásra, lélekben és testben is.
A 2015-ben csapatban Európa-bajnok, az Európa Játékokon aranyérmes, egyéniben a világkupa-sorozatot megnyerő, tavaly párosban világbajnoki ezüstérmes versenyző a Magyar Kupa-döntő és Hungarian Open eredményhirdetése után ünnepélyes keretek között zárta le aktív versenyzői pályafutását.
Forrás: index.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..