Home / Hírek / Robbanás Ausztriában: egy ember meghalt, huszonegyen megsérültek

Robbanás Ausztriában: egy ember meghalt, huszonegyen megsérültek

Egy gázelosztó terminálnál történt a detonáció.

Robbanás történt kedden a legjelentősebb osztrák földgázelosztó terminálon, Alsó-Ausztriában, egy ember meghalt, huszonegyen megsérültek – közölte a rendőrség.

A robbanás reggel háromnegyed kilenckor történt, és hatására tűz keletkezett a Baumgarten an der March településen található létesítményben. A terminál közel van a szlovák határhoz, Pozsonytól mintegy 30 kilométerre észak-nyugatra található.

A rendőrség a Twitteren azt közölte, hogy “műszaki okok” állnak a robbanás hátterében, de közelebbi részleteket egyelőre nem árultak el. A robbanás pontos okát még vizsgálják.

A gázelosztó terminál szóvivője szerint a hatóságok urai a helyzetnek, a tüzet már sikerült eloltani.

A baumgarteni terminál a legnagyobb földgázelosztó Ausztriában. Oroszországból, Norvégiából és más országokból érkezik ide a földgáz, amelyet a terminálról szállítanak tovább Ausztrián belül, valamint Magyarországra, Horvátországba, Szlovéniába, Franciaországba, Olaszországba és Németországba. Innen indul ki több gázvezeték is: a transz-ausztriai TAG, a nyugat-ausztriai WAG és a magyar-osztrák HAG. A Nyugat-Európába irányuló orosz földgáz-szállítmányok mintegy harmadának célba juttatását a baumgarteni terminálon keresztül bonyolítják.

Forrás: MTI/euronews

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..