Home / Hírek / Rajtaütés a szcientológusoknál

Rajtaütés a szcientológusoknál

Körülbelül harminc helyszínen tartottak országosan házkutatást a szerdai, szcientológus központot érintő akcióval összefüggésben. A rendőrség emberei mellett a NAV emberei is megjelentek napközben a Váci úton.

Úgy tudjuk, hogy csak a XIII. kerületi székházban három-négy úgynevezett „vallatószoba” volt és egy hazugságvizsgálóhoz hasonló eszköz is használhattak a tagjaik kikérdezése közben.  Az eddigi információk szerint a hívekről feljegyzések készülhettek, adataikat rögzítették és eltárolták, illetve többeket közülük vélhetően meg is figyeltek.

Értesülésünk szerint a nyomozók ennek kapcsán dokumentumokat foglaltak le, illetve nemrégiben kartondobozokat és raklapokat vittek el a helyszínről.

Megkeresésünket még a délután folyamán elküldtük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, válaszukat közölni fogjuk.

Ahogy arról beszámoltunk, az egyenruhások szerda reggel szállták meg a Váci utat. A Szobor utcától kezdődően egy körülbelül ötven méteres területet zártak le kordonokkal. A helyszínt rendőrségi járművek lepték el, az épület bejáratához készenlétiseket állítottak.

Forrás: 24.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..