Home / Érdekességek / Pornóhirdetéseket tettek gyerekeknek szóló androidos játékokba!!!

Pornóhirdetéseket tettek gyerekeknek szóló androidos játékokba!!!

Több mint félszáz, elsősorban gyerekeknek érdekes androidos játékba, appba rejtettek el kártékony kódokat.

Új, rosszindulatú kódot fedezett fel a Check Point biztonsági cég, a kód 63, a Google Play áruházból letölthető játékban, illetve alkalmazásban volt elrejtve – a szóban forgó appok listáját a Check Point oldalán találják. Az AdultSwine-nak elnevezett kód egyik ténykedése az volt, hogy pornográf hirdetéseket dobott fel a játék/app használata során.

A CheckPoint szerint elsősorban a gyerekek számára kedvelt appok érintettek, a Google szóvivője azonban azt mondta az Engadgetnek, hogy az appok inkább az általános közönségnek szólnak. Ezek az appok ugyan ne kerültek be a Designed for Families (családok számára tervezett) programba, de sokszor töltenek le a gyerekek véletlenszerűen játékokat a Google Playből.

A felhasználói visszajelzések alapján kiderült, hogy az AdultSwine már november óta működik, és nem csak pornóhirdetéseket jelenít meg. Amikor valaki elindítja a gazdaalkalmazást, akkor a kód infókat küld vissza a szerverének, amely három kellemetlen megnyilvánulás közül választ: az egyik a már említett felnőtthirdetések, a másik, hogy hamis malware-riasztást jelenít meg, és olyan „biztonsági alkalmazás” letöltésére veszi rá a felhasználót, amellyel további malware-eket telepít a telefonjára, végül ráveszi prémiumszolgáltatásokra történő előfizetésre.

A Google azonnal reagált a Check Point észrevételére, és már ki is vette áruházából a szóban forgó appokat. Letiltotta fejlesztőik fiókját, és „erős figyelmeztetést” adott ki azoknak, akik letöltöttek az appokból, amelyek között több olyan is volt, amelyet több százezerszer letöltöttek.

Forrás: hvg.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..