?>
Home / Hírek / Nyíregyházán nyílik a magyar Legoland

Nyíregyházán nyílik a magyar Legoland

Európában az ötödik ilyen lesz, 9,5 milliárd forintból építik fel 2020-ra.

 

A hírt a város polgármestere jelentette be a Faceookon. A Legoland Discovery Center Kovács Ferenc szerint Magyarország egyik legkülönlegesebb turisztikai attrakciója lesz. Európában Berlin, Oberhausen, Isztambul és Windsor után Nyíregyházán épül az ötödik Lego-élménypark.

A bejelentés hátterében az áll, hogy a kormány hivatalosan is közzé tette: támogatja a beruházást.

A Legoland Discovery Centerek lényegében Lego-játszóházak, kisebbek a Legoland vidámparkoknál, de az attrakcióik között 4D-mozi és Lego-kockákból épült Miniland makettvárosok is szerepelnek- írja a hvg.hu. Ilyenből a világon 18 hasonló komplexum működik, Európán belül csak Berlinben és Oberhausenben, illetve Manchesterben van ilyen.

A berlini Legoland Discovery Center:

Fotók: Legoland, Berlin – Facebook

 

Fotók: Legoland, Berlin – Facebook

A Legoland mellett 3,1 milliárdból négycsillagos szálloda épül Nyíregyházán, 5,8 milliárd forintból pedig az Állatparkot, a Múzeumfalut és a Szabadtéri Színpadot fejlesztik

a város honlapja szerint.

Mivel kiemelt turisztikai térséggé nyilvánították a 105 településből álló Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség térséget, a kormány 102 milliárdot költhet 49 fejlesztésre uniós és hazai pénzből – ez a Magyar Közlönyből derült ki. Ennek a térségnek a része Nyíregyháza is, a Legoland is a térséget érintő fejlesztési programból kap támogatást.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .