?>
Home / Hobby / Miért ne előzzünk ködben?

Miért ne előzzünk ködben?

A látási viszonyok ma tartósan rosszak hazánkban, minden autósnak ezt figyelembe véve érdemes vezetnie.

A mai ködös őszi hajnalon már kitárgyaltuk a helyes ködlámpa használat részleteit, most pedig egy rossz példát mutatunk ezzel kapcsolatban. Az alábbi felvételt a mányi polgárőrség egyik járművében rögzítették ma reggel fél 8-kor, a látótávolságot igencsak korlátozó ködben:

© Polgárőrség Mány

“Miért ne előzzünk ködben?” – teszi fel a kérdést a felvétel készítője, amire gyorsan meg is adja a választ:

“Mert potenciális gyilkosok jönnek szembe”.

“Ma reggel, a kb. 50 méteres látótávolságú ködben szép sorban haladtunk egymás után autósok. Ismert útvonal, hisz ilyenkor szinte mindenki dolgozni megy, ezért tudjuk, mikor vannak hosszú egyenesek, amikor előzni lehet. Ködben nehezebb, de könnyű azt gondolni, hogy ha nincs szemben lámpa, nem jön senki, vissza hármasba és nagygáz” – számol be a történtekről a polgárőr.

“Ma reggel egy ezüstszürke BMW minden világítás nélkül jött velem szembe. Kb. 30 méterről bukkant ki a ködből a szürkeségével. Ha mindketten csak 60-nal megyünk, 0,45 mp alatt találkozunk. Ha 90-nel, 0,3 mp. És ha előzök, nincs hova elrántani a kormányt. Na, ezért ne előzzön senki a ködben!”

Forrás: hvg.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .