?>
Home / Érdekességek / Mi történik, ha szétzúzod egy Tesla kijelzőjét menet közben?

Mi történik, ha szétzúzod egy Tesla kijelzőjét menet közben?

Valószínűleg sokan elgondolkodtak már rajta, hogy vesznek egy 15-20 millió forintos autót, aztán egy rövidke hírnév kedvéért egy kalapáccsal bezúzzák a központi érintőkijelzőjét menet közben, hogy lássák, miként reagál rá a jármű. Nem? Na nem baj, ezért vannak a hétköznapi hősök, akik ezt megteszik helyettünk, így nem a mi pénztárcánknak kell elszenvedni a javítási költséget, viszont mi is megkapjuk a választ az ehhez hasonló életbevágó kérdésekre. A TechRax néven ismert YouTube-influenszer egy Tesla Model 3 képernyőjét vette kezelésbe a tudomány nevében. Két dologra volt kíváncsi: mennyire strapabíró a kijelző, illetve tovább működik-e az autó és funkciói betört kijelzővel.

Az első kérdésre az a válasz, hogy nagyon, a szerkezet kiválóan tűrte a gyenge, aztán a közepes erejű kalapácsütéseket is. A nagyobb csapásoknál már megjelentek a törések a felületen, de még ezek után is hibátlanul működött a kijelző, egészen addig, míg egy jól eltalált ütés el nem sötétítette. YouTube-sztárunk ezután teljesen szétverte a kijelzőt, majd ki is vette a helyéről – az autót viszont ez egyáltalán nem zavarta, folytatta útját, és minden lényeges funkciója rendeltetésszerűen üzemelt.

Manapság, mikor az az autóipari tendencia, hogy az autógyártók a vezérlést szinte teljes mértékben egy érintőkijelzőre bízzák, sokan tartanak attól, hogy ennek meghibásodása az autó működésére is kihat. Pedig a képernyő nem a jármű agya, mindössze a megjelenítési felülete, ezért megy tovább szó nélkül a Model 3 is a verés után. Persze betört kijelzővel/kijelző nélkül a vezérlési, beállítási lehetőségek elvesznek, de bizonyos információk megjelenítése és beállítása az okostelefonos applikáción is lehetséges.

TechRax-nek majdnem 1500 dollárjába fájt a mutatvány.

 

Forrás: https://villanyautosok.hu/2021/06/24/mi-tortenik-ha-szetzuzod-egy-tesla-kijelzojet-menet-kozben/?fbclid=IwAR32Cx8WPkGWxyrniW9QoMzh2k8W3HOBL9RmMV1RM7YFGYfeA-VAgnp4A2M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .