Home / Érdekességek / Megtaláltuk a rollerek Mercedesét!

Megtaláltuk a rollerek Mercedesét!

Éppen cikket készültünk írni az elérhető felnőtt roller kínálatról, amikor teljesen véletlenül egy magyar(!) gyártóba botlottunk. Ráadásul nem is akármilyenbe! Ez a kis magyar cég a nagyvilágba szállít egyedi, fából készített rollereket, jobban mondva nem is rollereket, hanem “boardykat”.

 

Kíváncsiságunkat annyira felkeltette ez a különleges termék, hogy felvettük a kapcsolatot a gyártóval, és pár szóban külön is bemutatjuk.

A boardy egy teljesen magyar fejlesztésű és magyar gyártású termék. A fejlesztő 10 év városi rollerezés után megunta, hogy kedvenc közlekedési eszközét csak korlátozottan tudja használni az utak minősége és a térkővel kirakott járdák miatt, ezért kifejlesztett egy saját rollert. Célja az volt, hogy az új roller minden felületen (akár vizesen is) biztonságosan, kényelmesen és gyorsan haladjon.

A boardy különlegességét a teljes hosszában rugalmas fa-üvegszál (egyes modelleknél karbon) kompozit anyagból készült váz adja, amely egyszerre biztosítja mind az első, mind a hátsó kerekek rugózását, így ez a roller olyan felületeken is kényelmesen használható, ahol a legtöbb roller nem tud közlekedni.(Például macskakő, murva, fű.)

A boardy eredetileg saját és családi célra készült, de hamar kiderült, hogy másoknak is igénye van egy ilyen rollerre: az első külföldi nyaraláson a járókelők lépten-nyomon megállították a boardykat, sőt egy monacói úr ott helyben rendelt is egyet a még nem létező cégtől. A nyaralásról hazatérve aztán gyorsan megtörtént a cégalapítás, és elkezdődött a manufakturális gyártás. A vevők pedig elkezdtek sorra érkezni a világ szinte minden tájáról. A csekély gyártókapacitás miatt a boardy a kezdetektől várólistás, de ha minden jól megy, hamarosan sikerül kilépni a manufakturális keretekből, és jövőre elkezdődhet a sorozatgyártás.

A fából készült váz és az eloxált alumínium alkatrészek olyan egyedi megjelenést biztosítanak a rollernek, amilyennel rollereknél ez idáig nem találkoztunk. Kicsit hajós feeling, kicsit gördeszkás feeling, egyszerre retro, egyszerre modern.

A tervezésnél szempont volt a kis tömeg (5,8kg), a kompakt méret, az összecsukhatóság, a kézi fék, és hogy egy akár két méter magas, jóval száz kiló feletti ember is használhassa. Azt mondhatjuk tehát, hogy a boardyban egyesítve van minden, ami egy felnőtt rollerhez szükséges. Mindemellett a deszkája különösen alacsony, ami alapvetően meghatározza a rollerezés élményét: boardyval a rollerezés sokkal kevésbé fárasztó, mint a hagyományos rollerekkel, és akár több tíz km-t is megtehetünk egyhuzamban, anélkül, hogy elfáradnánk.

Az alkatrészek és a kidolgozottság minősége egyértelműen a prémium szegmensbe helyezik ezt a magyar terméket. A külföldi vevők úgy hívják: “A rollerek Mercedese”.

A fentiek után azt hiszem, nem megkerülhető, hogy a boardy áráról is ejtsünk néhány szót. Az alapmodell ára vetekszik egy középkategóriás kerékpár árával, ami kereken 500 eurót jelent (kb. 155.000 Ft). Természetesen a speciális modellek ára ennél valamivel magasabb, elérheti a 650 eurót is (kb. 200.000 Ft). Ennek tükrében nem meglepő, hogy a vevők többsége az USA-ból és Nyugat-Európából érkezik, de szállítottak már Moszkvába, és még a Dél-Afrikai Köztársaságba is.

Annyit viszont szerencsére elárult a gyártó, hogy itthon kevesebbért is hozzá lehet jutni a rollerek Mercedeséhez, csak mivel jelenleg még nincsen magyar piacnak szóló honlapjuk, ezért a hazai vevőknek emailen kell felvenni velük a kapcsolatot, és kérni egy kedvezményes magyarországi kuponkódot.

Ha valaki kedvet kapott a boardy kipróbálásához, látogasson el szeptember 2-án szombaton az első budapesti roller bike felvonulásra. A felvonulók (köztük sok boardy tulajdonos) 10 órakor indulnak a Hősök teréről a Kincsem Parkba, ahol a rollerezés mellett food truckok, zene, ló- és agárverseny várja őket. (Érdemes megnézni a programjukat >>>)

Egyet megígérhetünk: a felvonuláson mi is kipróbáljuk a boardyt, és hamarosan egy részletesebb teszttel jelentkezünk!

Ha többet akarsz megtudni a boardy rollerekről, ezeket az oldalakat érdemes megnézni:

A boardy weboldala >>>

A boardy a Facebookon >>>

És sok szép fotó az Instagram oldalon >>>

 

Forrás: lemon.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .