Home / Hírek / Meghalt egy férfi, miután órákig várakoztatták a Honvédkórház sürgősségijén

Meghalt egy férfi, miután órákig várakoztatták a Honvédkórház sürgősségijén

él napon át hagytak haldokolni egy férfit a Honvédkórház sürgősségijén. A kórház szerint a beteg menthetetlen volt. A család a történtek miatt jogászokhoz fordult, és büntetőeljárás indításán gondolkozik a Honvédkórház ellen.

Gyermekei súlyos hasi fájdalmakkal vitték be a Honvédkórházba édesapjukat, akit többszöri kérésre sem láttak el. Fél napi várakozás után vitték be a műtőbe, de már késő volt. Az 58 éves férfi másnap délelőtt meghalt – írja a 24.hu.

A hasnyálmirigy-daganatban szenvedő férfi október 23-án súlyos hasi fájdalmakra ébredt. A férfit az orvosa beutalta a Honvédkórház sürgősségi osztályára. Az első vizsgálatra két óra várakozás után került sor, aztán egy ágyra fektették. A férfi délután már vért hányt, de fájdalomcsillapítót nem kapott. Lánya szerint a nővérek keresztülnéztek rajtuk, végül estére sikerült elérni, hogy megvizsgálják a férfit, és megműtsék. Mire azonban sorra került, a vékonybél teljes hosszában elhalt, nem lehetett már segíteni rajta.

A nő felháborítónak tartja, hogy édesapját a triage rendszer szerinti hármas kategóriába sorolták az ötös skálán. Ez határozza meg, hogy a beteget mennyi időn belül kell orvosnak megvizsgálnia. Panaszt is tett a kórháznál.

A kórház a hivatalos panaszra azzal reagált, hogy érkezésükkor már 29 beteg vizsgálatai folytak, aztán további 68 beteg került felvételre. Azt is írták, hogy a férfi áttétes daganatos állapotából kifolyólag menthetetlen volt.

A család jogászokhoz fordult, és büntetőeljárás indításán gondolkozik a kórház ellen.

Forrás: nlcafe.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..