Home / Érdekességek / Megdöbbentő: Sellő csontvázára bukkantak!

Megdöbbentő: Sellő csontvázára bukkantak!

Különös csontvázra bukkant Dr. Maria Zanti, és kutató csapata Rodos partjainál miközben ásatást végeztek. A maradvány az ókorból származik a szénkarbonos kormeghatározás szerint, azaz közel több mint kétezer(!) éves!

A DNS tesztek alapján, a csontváz 84%-ban tartalmaz emberi DNS-t, a fennmaradó százalékokat azonban nem sikerült beazonosítani.

Erich von Däniken, svájci író szerint, aki élete nagy részét az ókori rejtélyek megfejtésére áldozta, – minden bizonnyal egy olyan teremtényről van szó melyet az ősi idegenek hoztak létre, hasonlóan a kutyafejű istenhez (Anubis), vagy a félig bika, félig ember Minótauroszhoz.


 

 

 

 

Wiki:

sellők avagy hableányok mitológiai lények. Olyan leányok, akiknek a teste halfarokban végződik. Az ókori görögök sellői a vízi nimfák közé tartoznak a naiaszokkal és néreiszekkelegyütt, ők a tengerek nimfái, Tritón leányai.

Néha a sellőket a szirénekkel is rokonítják, ez a feltételezés azonban téves, mert a szirének nem sellők, hanem madártestű asszonyok. A mai világ felfogása szerint ilyen lények nem léteznek, de az ókorban több hajós is látni vélte őket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..