Home / Hírek / Magyarországon is visszavonják a veszélyes babatejport.

Magyarországon is visszavonják a veszélyes babatejport.

Magyarországon is visszahívják a francia Lactalis cégcsoport craoni gyárában készült babatejporokat – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A gyártó egyes termékeinél korábban szalmonella-szennyezettség gyanúja vetődött fel, akkor egyes tételeket visszahívtak, ez azonban a Nébih korábbi tájékoztatása szerint Magyarországot nem érintette. A Lactalis a kedden este kapott értesítés szerint kiterjesztette a termékvisszahívást a craoni gyárban előállított valamennyi termékére, függetlenül a gyártás időpontjától és a terméktételtől. A cég hangsúlyozta, hogy a kiterjesztés mellett nem egészségügyi okok miatt döntöttek. A termékek azonosítószáma: FR 53.084.014 CE

A babatejpor szalmonella-szennyezettségének gyanújáról december 4-én érkezett először tájékoztatás az EU élelmiszer-ipari gyorsriasztási rendszerében, a RASFF-on. Ezt január 11-én riasztássá minősítette az Európai Bizottság.

A szalmonella-fertőzés kisgyermekek esetében akár halálos komplikációkkal is járhat. Franciaországban eddig 35 esetet vizsgáltak, de érkeztek szalmonella-fertőzésről hírek Spanyolországból és Görögországból is a Lactalis termékével kapcsolatban.

Forrás: hvg.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..