Home / Hírek / A magyar csapat olyat tett amit nem gondolt volna senki!

A magyar csapat olyat tett amit nem gondolt volna senki!

A Simon Béla-Juhász Adrián duó Kolláth Vandával kiegészülve pénteken szerzett aranyérmet a kormányos kettesek döntőjében a floridai evezős világbajnokságon, miután elképesztő hajrával az utolsó néhány száz méteren sikerült a magyar egységnek az élre törni.

1500 méternél  még úgy nézett ki, hogy a dobogóra kerülésért lesznek versenyben a britekkel és a németekkel, közben az akkor még első ausztrálok biztos előnnyel haladtak, öt másodperccel a mezőny előtt.

Ekkor robbantották be a rakétákat a magyarok: egyre nagyobb tempót diktáltak, és 200 méterrel a vége előtt beérték, majd elhagyták a másik két egységet, és rámentek az ausztrálokra, akik időközben elkészültek az erejükkel. Ők haladtak a leggyorsabban, majd 100 méterrel a vége előtt átvették a vezetést, végül egy félhajónyit vertek az ausztrálokra, és ezzel világbajnokok lettek a nagy hajrá után. Fantasztikus teljesítmény, csak gratulálni tudunk hozzá!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..