?>
Home / Hírek / Leesett az idei első hó, a MÁV-nál késések tapasztalhatóak

Leesett az idei első hó, a MÁV-nál késések tapasztalhatóak

Megérkezett hazánkba is az első havazás, és ezzel párhuzamosan a MÁV is problémákba ütközött. Nem üzemel az applikáció, illetve 60-80 perces késések, akár kimaradt járatok is lehetségesek, írja a MÁV a saját honlapján.

 

  • A Budapest-Hatvan vonalon megnő a menetidő, a miskolci InterCity pótlóbuszoké is

A Budapest-Pécel közötti vonalszakaszon 20-30 perccel meghosszabbodik a menetidő, váltóállítási nehézségek miatt. Ugyanakkor a közúton Pécel és Isaszeg, Gödöllő és Máriabesnyő települések között balesetek miatt leállították a közúti forgalmat. Az M3 autópályán, és a 3-as számú főúton az időjárás miatt a pótlóbuszok, köztük a Budapest-Hatvan közötti InterCity pótlóbuszok menetideje jelentősen megnőtt.

  • Bakonyszentlászló és Zirc között szünetel a vonatközlekedés

Bakonyszentlászló és Zirc között a Győrből Veszprémbe tartó személyvonat egy kidőlt fára futott, de csak kisebb meghibásodás történt, nem siklott ki. Egyelőre azon a szakaszon szünetel a vonatközlekedés. Az arra utazók hosszabb menetidőre számítsanak.

  • A váci, a veresegyházi, a lajosmizsei, továbbá a ceglédi vonalon megnő a menetidő

Frissítés: A Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Vácrátót–Vác, a Budapest-Lajosmizse és Budapest–Cegléd–Debrecen–Záhony vonalon vonalon 30-60, esetenként 60-80 perccel hosszabbodott meg a vonatok menetideje. A Nyugati pályaudvaron a havazás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése, vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati előtt.

A Lajosmizséről Budapestre tartó 2959-es S21-es személyvonat csak Kőbánya-Kispestig közlekedik. A Nyugatiból 7:18-kor Lajosmizsére induló S21-es személyvonat Kőbánya-Kispestről indul 7:33-kor. A Ceglédről Záhonyba 8:24-kor induló személyvonat a teljes útvonalon nem közlekedik a mai napon.

FRISSÍTÉS: Időjárási ok miatt a Budapest-Nyugati pályaudvar és Monor, illetve a Monor és Budapest közötti személyvonatok nem közlekednek. Helyettük a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.


Előzmény: A Nyugati pályaudvaron egy váltó és kitérő vágány tervezett éjszakai karbantartását nem fejezték be időben. Emiatt három vágányról nem tudnak indulni és érkezni a vonatok, továbbá a Nyugati pályaudvar és a Városligeti elágazás között csak egy vágányon közlekedhetnek a ceglédi vonatok. A váci, a veresegyházi vonalon 20-30 perccel, a ceglédi vonalon 10-15 perccel nőhet a vonatok menetideje.

  • A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon helyreáll a menetrend

FRISSÍTÉS: A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon fokozatosan áll helyre a vonatközlekedés. Tápiógyörgye és Újszász között megjavították a biztosítóberendezést. A Sülysápról Budapestre 7:54-kor induló vonat ma nem közlekedik.


A Budapest–Újszász–Szolnok  vonalon 20-30 perccel megnövekszik a vonatok menetideje. Tápiógyörgye és Újszász között meghibásodott a biztosítóberendezés. A Nagykátáról Budapest-Keleti pályaudvarra 5:01-kor, 6:01-kor és a 6:21-kor induló S60-as vonat a mai napon nem közlekedik. Az utasok a Szolnokról Budapestre közlekedő vonatokkal utazhatnak. 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .