Home / Érdekességek / Le fog esni az állad, ha meglátod a legújabb dubaji közlekedési eszközt

Le fog esni az állad, ha meglátod a legújabb dubaji közlekedési eszközt

Ha elfelejtetted, hogy Dubaj mennyivel jár a világ előtt, akkor íme egy kis emlékeztető.

 

Gyakorlatilag nincs olyan elszállt, sci-fibe illő technológia, ami Dubajban ne valósulhatna meg, a repülő tűzoltóklégi taxik és sivatagba épített Mars-bázishazájában az is simán belefér, hogy önjáró dobozok szállítsák munkába az embereket.

A Next Future Transportation modul valahol félúton van egy robotautó és egy tömegközlekedési eszköz között: a kapszula alapvetően előre meghatározott útvonalon közlekedik, viszont képes rá, hogy közvetlenül a lakásodnál vegyen fel téged, mielőtt folytatja az útját. Egy modulba (ami akkora, mint egy Smart) hat ember fér el, viszont ezek a dobozok modulárisan össze tudnak kapcsolódni, így egyszerre sokkal többen is utazhatnak vele, és

az is lehetségessé válik, hogy út közben hívj magadnak egy vécét vagy egy büfékocsit,

ami hozzákapcsolódik a kapszulához.

A Next Future Transportation által kifejlesztett önjáró kapszula 80 km/h-s sebességgel tud közlekedni, és a tesztfázis alatt Dubaj egyik forgalmas útján fogja szállítani az embereket.

 

Forrás: Player.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..