?>
Home / Egyéb / Kiadták a figyelmeztetést: komoly csapást hoz a tél a közlekedőkre reggel ezekben a megyékben

Kiadták a figyelmeztetést: komoly csapást hoz a tél a közlekedőkre reggel ezekben a megyékben

Az autósok rémálma az ónos esőtől csúszós, tükörjéggel borított út. Senki nem várja, de jó lesz felkészülni rá, keddre ugyanis egyebek mellett a veszélyes csapadék miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat:

Hétfőn, az esti órákig délen (fokozatosan egyre inkább a Dunától keletre) időszakos gyenge havazás valószínű.

Kedden a hajnali óráktól nyugat felől kialakulhat csapadék, amelynek intenzitása a reggeli órákban növekedhet, és a délelőtti órákban délnyugaton, majd délen ónos eső valószínű időszakosan, amely a hőmérséklet emelkedésével esőbe vált át. Kisebb valószínűséggel akár a Dunántúl északkeleti részén is van esély ónos esőelőfordulására a déli órákban a felszíni hőmérsékletek emelkedésének függvényében.

Havazásra legtovább az ország északkeleti harmadában számíthatunk, akár 5 centiméter vastag hóréteg is létrejöhet, de ennek kiterjedése is csökken, s dél, délnyugat felől a nap második felében és estétől, késő estétől havasesőbe, esőbe válthat át, illetve a lehullott hó olvad majd. Este eközben az Északi-középhegység térségében nyugat felől ismételten kialakulhat ónos eső. Összességében legtovább havazás északkeleten várható, Borsod és Szabolcs megye térségében 3-5 cm hó hullhat, az északkeleti határ közelében 5 cm feletti hóra is van esély.

Ónos esőre a következő megyékben van esély, emiatt citromsárga, első fokú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat:

  • Nógrád, Heves, Zala, Somogy, Baranya, Tolna,  Bács-Kiskun, Csongrád, Békés.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .