?>
Home / Egyéb / Két marosvásárhelyi gyereklabdarúgó Brüsszelben

Két marosvásárhelyi gyereklabdarúgó Brüsszelben

Két marosvásárhelyi ifjú labdarúgó is részt vesz Brüsszelben a húsvéti hagyományos Brussels Football Europe Cup elnevezési gyereklabdarúgó-tornán, amely Európa legnagyobb, 7-10 éves gyerekek számára rendezett tornája, és korosztályos Bajnokok Ligájának is nevezik. A tornára mintegy 2500 gyermeket várnak, közöttük lesz a Marosvásárhelyi MSE két ifjú tehetsége is, Selyem Balázs és Molnár Bence, akiket erre a tornára a budapesti Csepel „kölcsönbe” vett.

A brüsszeli torna U8-as korosztályában összesen 56 csapat nevezését fogadták el, amelyeket nyolc, egyenként hetes csoportba osztottak. A résztvevők jelentős része belga sportszervezet, azonban Európa számos nagy klubja, mint az Ajax, a Manchester City, az FC Köln, a West Ham, az AS Roma, a Paris Saint Germain, a Benfica vagy az Everton is elküldte legifjabb képviselőit. A kiírás szerint minden csoportból csak az első kettő jut tovább, azonban ebben a korcsoportban nem az eredmények a fontosak, hanem az, amit a gyerekek tanulni tudnak egymástól, az, hogy barátokat szerezhetnek egész Európából, belekóstolhatnak egy belga család életébe, ahol elszállásolják őket.

Selyem Balázs és Molnár Bence az első marosvásárhelyiek, akik ezen a tornán részt vesznek.

Forrás: e-nepujsag.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .