Home / Érdekességek / Jelentős vagyonon osztozhatnak Hosszú Katinkáék

Jelentős vagyonon osztozhatnak Hosszú Katinkáék

Közel egymilliárd forintos vagyonon kell majd osztoznia Hosszú Katinkának és férjének, miután a háromszoros olimpiai bajnok úszó beadta a válókeresetet – írja a Blikk.

A Blikk csütörtökön írt arról, hogy értesülése szerint Hosszú Katinka beadta a válókeresetet, amivel hivatalosan is véget érhet kapcsolata Shane Tusuppal.

A lapnak egy jogi szakértő elmondta, hogy abban az esetben, ha nem kötnek házassági szerződést a felek, a törvényi védelem alapján az együttélés ideje alatt szerzett vagyonon a válófeleknek fele-fele arányban kell osztozniuk – leszámítva az öröklés és a személyes ajándék eseteit. A szakértő emellett ismertette, hogy közös cég esetében sem feltétlenül kell annak megszűnésére számítani egy válás alkalmával, ilyenkor ugyanis a tulajdoni hányadot kell vizsgálni.

A Blikk szerint az elmúlt években összesen 661,8 millió forintot keresett a páros az elért eredményekkel járó pénzdíjakkal és jutalmakkal, emellett a cégük közel 10-20 millió forintos nyereségén is osztozniuk kell majd, ráadásul a közös cégük értékét is 100 és 500 millió forint körülire becsülte a lap által megkérdezett sportközgazdász.

A bulvárlap említést tesz arról is, a helyzetet ugyancsak bonyolíthatja, hogy korábban a párnak közös érdekeltségei lettek, így egy közös cégük és úszóklubjuk is van. A Blikk érdeklődésére egyelőre nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatosan Hosszú Katinka és Shane Tusup menedzsmentje sem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..