?>
Home / Hírek / ELŐZETES LETARTÓZTATÁSBA KERÜLT A FIDESZES MEGYEI KÉPVISELŐ: KATTANT A BILINCS BOLDOG ISTVÁN JOBBKEZÉN?
Boldog István mögött F. Petra áll egy törökszentmiklósi projektmegnyitóján.

ELŐZETES LETARTÓZTATÁSBA KERÜLT A FIDESZES MEGYEI KÉPVISELŐ: KATTANT A BILINCS BOLDOG ISTVÁN JOBBKEZÉN?

Hosszú évek sora után az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF-jelentések) megállapításait követően az utóbbi hetekben és napokban egymás után hullanak a fideszes, vagy kormányhoz közeli csontvázak a szekrényből, amelyről a kormányközeli médiák eddig igazán igyekeznek hallgatni. (Tudjuk a módit: Amiről nincs hír, az nem is létezik…)

Azért az már nyilvánvalóvá vált, hogy a Fővárosi Törvényszék szerint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés egykori fideszes alelnöke, jelenleg a Fidesz-KDNP által Törökszentmiklóson önkormányzati képviselő F. P. ellen

hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőügyben a Budai Központi Kerületi Bíróság 2019. november 29-én – a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt – egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A rendelkezésre álló adatok szerint a terhelt megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy több Településfejlesztési Operatív Programmal kapcsolatos pályázatnál irányított, jogellenesen befolyásolt közbeszerzéseket elnyert vállalkozóktól – mint a pályázatok elbírálásában döntési folyamatra ráhatással bíró hivatalos személy – jogtalan haszonra tett szert.

A végzés indokolása szerint a bizonyítás megnehezítésének veszélye volt az, ami kizárta a letartóztatás helyett bűnügyi felügyelet elrendelését, a letartóztatást tehát a nyomozás érdeke tette szükségessé. Önmagában a szökés, elrejtőzés veszélye enyhébb kényszerintézkedéssel is kiküszöbölhető lett volna.

A végzés nem végleges – tudhattuk meg december 3-án Sebők Emília, a torokszentmiklosi.hu-n megjelent publikációjából.

 

A végzés tehát még nem végleges, az viszont igen, hogy az érintett fideszes képviselő előzetes jelzés nélkül (amely kötelezettsége lett volna) nem vett részt Törökszentmiklós Város Önkormányzata testületi ülésén.

 

Ezek szerint Boldog István, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének “jobbkezén” egy hónapra kattant a bilincs.

 

 

Forrás: videk.ma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .