?>
Home / Hírek / Elhunyt Stadler József

Elhunyt Stadler József

Mint a BorsOnline megírta, az akasztói vállalkozó két hete kapott agyvérzést egy solti kocsmában, miközben ötrészes könyvét dedikálta.

Életútja

Stadler József egy Akasztótól 6 km-re lévő tanyán született, majd az általános iskola után birkákkal kezdett el foglalkozni. Először gyapjúval, majd bőrrel, aztán szőlővel és borral kereskedett. 1991-ben a sörösüvegek betéti díján hatvanmilliót keresett. A 90-es évek közepén betört az orosz piacra, ami azt jelentette, vagonszámra szállította oda az élelmiszert.

Miután létrehozta 1993-ban a Stadler FC-t, amelynek először a névadó szponzora volt, majd hamarosan klubtulajdonosa, jelentős összeggel segítette csapatot és szárnyalni is kezdtek. Stadiont is épített Akasztón, amely hosszú ideig az ország legmodernebb stadionjaként adott otthont a Stadler FC mérkőzéseinek.

Stadlert később áfacsalással vádolták meg, és miután elítélék, a csapata utolsó helyen végzett a szezonban, másodosztályban pedig nem indultak el.

1998-ban elítélik áfacsalásért, azóta ki-bejárkált a börtönből. Majdnem tíz évet ült, legutóbb 2016 februárjában szabadult. Közben a felesége elhagyta.

Forrás: borsonline.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .