Home / Érdekességek / Élet az északi sarkkörön – egy norvég család lenyűgöző otthona

Élet az északi sarkkörön – egy norvég család lenyűgöző otthona

Gyönyörű környezetben, ráadásul egy igazán különleges házban él a hattagú Hjertefølger család, akik 3 éve az északi sarkkörön elterülő Sandhornøya szigetén kezdtek új életet. A norvég család lenyűgöző házát egy háromszögek hálózatából álló geodéziai kupola veszi körül, amely megvédi őket, illetve az épületet az időjárás viszontagságaitól és lehetővé teszi számukra, hogy zöldséget és gyümölcsöt termesszenek. A közel 8 méter magas kupola amellett, hogy megóvja a családot illetve a 3 szintes, 5 hálószobás, 2 fürdőszobás otthonukat, még az északi fényre és a környező érintetlen vadonra is tökéletes kilátást kínál.

 

A különleges ökoház két éven át épült, rokonok és a barátok segítségével, és 2013 decemberében készült el teljesen. Nemcsak a környéken élők járnak csodájára, hanem az internetes portálokok is világszerte beszámoltak róla, azóta pedig rengetegen keresik meg a házaspárt, hogy a házukról érdeklődjenek és tanácsokat kérjenek tőlük. A család azt tervezi, hogy a közeljövőben néhány kisebb épültet is felhúznak majd, és jóga- valamint nyári táborokat tartanak a természetbe, illetve nyugalomra vágyó felnőtteknek és gyerekeknek.

 

forrás: erdekesvilag.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .