Home / Érdekességek / Amerikai katonának adja ki magát a csaló – Így csikarja ki a magyar nőktől a pénzt

Amerikai katonának adja ki magát a csaló – Így csikarja ki a magyar nőktől a pénzt

Magányos magyar nőktől próbál meg pénzt kicsikarni egy magát bajba jutott amerikai katonának kiadó férfi.

Frank, aki néha Richardnak is hívja magát, azt állítja: az Egyesült Államok légierejénél szolgál Nigériában. A legnagyobb közösségi oldalon ismerkedik: sorra jelöli be az egyedül élő nőket. Magáról mindössze két egyenruhás képet töltött fel. Katonai témákban való tapasztalat híján a vele üzeneteket váltó asszonyoknak fel sem tűnik, hogy olyan szervezet nem is létezik, ahol Frank állítólag szolgál, ráadásul nem is amerikai, hanem brit egyenruhát visel.

 Ő jelölt be engem. Egy volt munkatársam is az ismerőse, így hát visszajelöltem. Írogatni kezdtünk egymásnak, magyarul. Ő azt mondta, egy fordító program segítségével fogalmaz. A férjem külföldön dolgozik, a gyermekeim már kirepültek a családi fészekből, én pedig nagyon sokat vagyok egyedül. Jólesett valakivel beszélgetnem – emlékezett vissza a férfi egyik áldozata, Éva.

– Mindent elárultam neki az életemről. Ő is mesélt: a felesége meghalt, és azóta nem volt nővel, a 14 éves fia bentlakásos iskolában tanul Angliában, amíg ő Afrikában szolgál.

A mindennapjaim része lett, bevallom: szerelembe estem. Idővel aztán előállt a nagy kérdéssel: tudok-e neki kölcsönadni, először 50 ezer, majd 100 ezer forintnak megfelelő dollárt. Azt mondta, a fiá­nak kell, és ő egy félreértés miatt nem jut a saját számlájához. Ám ha én kisegítem, még az is lehet, hogy ide tud utazni, és új életet kezdhetünk.

Éva fejében megszólalt a vészcsengő, így elodázta az utalást. Frank egyre erőszakosabb lett. „Egyetlen módja, hogy boldoggá váljak veled, hogy elküldd a pénzt a fiamnak.” „Azt akarom, hogy elküldd a pénzt, mielőtt túl késő lenne” – fogalmazott. Egy számlaszámot is megadott, és zsarolni kezdte Évát. Az asszony bement a bankjába.

– Figyelmeztettek: nehogy utaljak – folytatta Éva. Kiderült, hogy Frank bejelölte az összes nőismerősömet, tőlük is pénzt kért.

– A férfi megtalálta a legkönnyebben manipulálható embereket: a magányosokat. Ők azok, akik annyira vágynak a szeretetre, hogy ha megcsillan ennek a reménye, mindent elhisznek – fejtegette Csehák Hajnalka pszichológus.

Forrás: blikk.hu

Vidámcsapat szerkesztői megjegyzése:

sajnos ilyen másokat kihasználó emberek sokan vannak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..